dijous, 26 d’agost del 2010

Manhattan Midtown

Dijous necessitàvem gratacels. Entre museus i barris perifèrics al centres en ebullició necessitàvem més moviment.

Vam començar de forma radical, berenar al Shake Shak del Madison Square, al costat del Flatiron, un edifici de visita obligada per qualsevol arquitecte.

Berenar una hamburguesa al matí com a primera menjada del dia, encara que sigui "orgànica" i feta amb les vaques més ben cuidades d'Amèrica, és una forma un poc massa "heavy" de començar el dia. Era la tercera hamburquesa dels 12 dies que duim aquí i pensam que serà la darrera.

Així vam poder aguantar fins al capvespre i patejar una bona part de carrers amb gratacels entre la 23 st i la 59 st i la 9 av i la Park Av. A la Park Av. hi havia el gratacel Siegram de Mies Van der Rohe, una altra parada obligada per a qualsevol arquitecte.

Entre i entre vam passar per la Morgan Library Museum i l'edifici del New York Times. En el New York Times hi havia una curiosa exposició de dues pareds plenes de pantalles rectangulars no molt grans on anaven apareixen missatges de la base de dades del rotatiu.

Per revitalitzar el nostre exhaustiu estat després de patejar tant d'asfalt ens refrescàrem amb fruita i iogurt en un local que ens va costar trobar entre tanta hamburguesaria i pizzeria.

L'horabaixa anarem als molls del sud de Manhattan rumb a Staten Island per veure Manhattan des del mar. Ja des de l'illa situada a més de 8 km de la City vam veure com els edificis anaven obrint els llums així com s'anava ponent el sol darrera nosaltres.

Al port de St. George, a Staten Island, hi ha un camp de beisbol. Estava a rebosar d'aficionats. Les grades miren al camp i al fons l'skyline de Manhattan. Qui no li agradi el beisbol sempre es pot recrear la vista mirant a l'horitzó.

Arribàrem al barri on estam per una estació diferent situada bastant lluny. Per no fer un munt de parades i transbords de metro, vam decidir només fer-ne una amb la línea 5 que creua de Manhattan a Brooklyn amb una parada. Però després ens va tocar caminar una bona estona baixant Cours ST. vam parar a comprar a un super situat dins una capella i a sopar a un tailandès al mateix carrer. Sort que la caminada va ser costa cap a vall, perquè si hagués estat al revés no sé si haguéssim arribat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada